Мінагрополітики запроваджено моніторинг випадків загибелі бджіл у 2024 році.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА, в Україні запроваджено ведення моніторингу кількості випадків загибелі бджіл з початку 2024 року.

У моніторингу повинна бути зазначена інформація щодо номеру реєстрації пасіки, дати коли стався випадок отруєння бджіл внаслідок застосування засобів захисту рослин та інші можливі причини їх загибелі. ➡️Інформацію про моніторинг випадків загибелі бджіл необхідно вносити за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfga5pK1QCEpsjgsw1qSkNiEgakCQMQq_BPqN9VSyldVXu-kA/viewform Внесення інформації проводиться на добровільних засадах. ➡️З презентаційними матеріалами «Про заходи з упередження отруєння бджіл засобами захисту рослин» можна ознайомитися за посиланням (pdf) https://agro.dn.gov.ua/downloads/2024/06/Prezentatsiya-Pro-zahody-uperedzhennya-otruyennya-bdzhil-2024.pdf.

Для забезпечення комунікації, просимо надавати інформацію контактній особі від територіальної громади з питань моніторингу випадків загибелі бджіл Чельтер Ірині Анатоліївні (спеціаліст I категорії відділу з питань регулювання земельних відносин Управління житлово-комунального господарства, архітектури, регулювання земельних відносин та екології Курахівської міської ради, контактний номер телефону: +380955979870, електрона адреса: irynachelter@ukr.net).