Врятуй врожай від пожежі – збережи життя!

Літо — відповідальна пора для хліборобів. Під час жнив, особливо в такий нелегкий для нас період часу, трудівники фермерських господарств, сільгосппідприємств та місцевих громад роблять все від них можливе, щоб без втрат зібрати та зберегти вирощений врожай. Особливо важливим завданням є збереження його від вогню.

Найпоширенішою причиною пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем у хлібних масивах. Найменша необережність — паління, кинутий недопалок, розведення багать, спалювання пожнивних залишків, іскри від сільгоспмашин, а також технічна несправність збиральних машин і порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації можуть призвести до знищення врожаю.

Тому звертаюсь до керівників фермерських господарств, сільгосппідприємств та інших агроформувань з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Окремо наголошую на тому, що в період збирання врожаю категорично забороняється: спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити у пожежно-рятувальну службу за номером 101, потім приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами та засобами й пристосованою до гасіння технікою

Закликаємо Вас бути обережним та вкрай уважними.